2D animatie, 3D animatie, Video & meer

Ik ben dol op films, series en games. Ik haal veel inspiratie en energie uit die drie en zou ook niet zonder willen. In mijn beeldmateriaal wil ik vooral proberen de kijker op een juiste manier te informeren, maar ook om mensen bewust te maken van dingen die niet voor de hand liggen.


Museum Huis Doorn

Dit is de animatie die momenteel wordt vertoond op de website van Museum Huis Doorn. De animatie zal in het najaar ook te zien zijn op een expositie van het museum.

De animatie behoord tot de top 3 van de 50 inzendingen door de 2e jaars studenten van de Kunstacademie St. Joost Breda & Den Bosch.

De animatie is een mix van verschillende stijlen en technieken. De omgevingen zijn gemaakt in Maya (3D software) en de 2D animaties voornamelijk in After Effects.

Gemaakt door Lafayet Wieringa & Bas Savelkouls, AKV St. Joost 2020.


Levend Schilderij

Het schilderij ''Krijgsraad voor de Vierdaagse Zeeslag 1666'' van Johan Herman Isings is tot leven gebracht door het schilderij op te knippen in Photoshop, om vervolgens deze lagen te animeren in After Effects.
Verder zijn er geluidseffecten aan toegevoegd.

Door Bas Savelkouls, AKV St. Joost 2019.


Snowblind 3D animatie

De animatie is in de 3D software Maya gemaakt. Het verhaal is gebaseerd op het boek 'Grip', van Stephan Enter.

Voor de animatie heb ik gebruik gemaakt van metaforen. Dat is de reden waarom bijvoorbeeld de karakters geen ogen hebben, als metafoor dat liefde blind maakt, maar ook om het woord ''sneeuwblind'' te verbeelden.

Door Bas Savelkouls, AKV St. Joost, 2019.


Raid on The Medway

De Tocht naar Chatham of de Slag bij de Medway was een succesvolle Nederlandse aanval op de Engelse oorlogsvloot en scheepswerven in juni 1667 tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog.

In de video heb ik gebruik gemaakt van verschillende bronnen en materiaal en heb mijn eigen materiaal er aan toegevoegd. Ook heb ik een voice-over tekst geschreven en deze laten inspreken.

Credits in video, narrator: Rob van Velsen, GLU 2018.


Video FX & Compositing

Een compilatie van Video FX & Compositing opdrachten die ik tijdens de opleiding op het Grafisch Lyceum Utrecht heb uitgevoerd.

Door Bas Savelkouls, GLU, 2015.


"Eigen Stijl''

Op het Grafisch Lyceum heb ik voor het ''eigen stijl'' project een soort mini film gemaakt met gebruik van verschillende stijlen en beelden, ook wel mixed media genoemd. Met deze video was het vooral mijn doel om mensen te realiseren dat gevaar en kans op een gigantische oorlog er vandaag de dag nog steeds is.

Door Bas Savelkouls, credits in video, GLU 2015.