Hobby & werk

Met mijn 3D printers maak ik een hele hoop prints. Een groot aantal van deze prints verkoop ik in de Baseline Studios Store. Bekijk de producten via de button:

Verder maak en print ik ook veel als hobby. Ik print dan zowel zelfgemaakte modellen als modellen die door anderen zijn gemaakt. Veel van deze prints voorzie ik van een laag verf of verlichting. Op deze pagina laat ik een aantal prints zien.


IJsselsteinse Kasteeltoren

Een persoonlijk project van mij is om bekende torens uit Nederland in 3D te modelleren om deze te kunnen printen met behulp van de 3D printers.

De IJsselsteinse Kasteeltoren is een unieke toren die zeker niet mocht ontbreken aan de collectie.

Om de toren te maken ben ik eerst begonnen met referentiefoto's schieten. Deze gebruik is tijdens het modelleren van de toren in 3D software. Daarna is het een kwestie van het juist omzetten naar een printbaar bestand.

Door Bas Savelkouls, 2020.


364 sleutelhangers

Voor de Schnitzelkoning heb ik 364 sleutelhangers geprint. In deze sleutelhanger zit het logo van de Schnitzelkoning verwerkt.

De sleutelhangers zijn geprint in PLA.

Door Bas Savelkouls, 2020.


Work in progress - ARF helmet

Na de 501st helm ben ik gestart met het volgende project in de serie helmen. Hier is een afbeelding te zien van een ARF trooper helm. 

Het bestand heb ik gekocht via CGtrader.

De helm bestaat uit ongeveer 32 stukken met een gemiddelde printtijd van 11 uur. Net als bij de 501st helm zal ik een proces doorlopen om de helm mooi af te werken.

Door Bas Savelkouls, model door VillainousPropShop, 2020. 


501st Clone Trooper Helmet

Voor deze helm die ik via Thingiverse heb gedownload, heb ik ongeveer 24 stukken moeten printen. Deze stukken duren gemiddeld 10 uur om te printen.

Deze stukken heb ik aan elkaar gelijmd en vervolgens heb ik de oneffenheden afgewerkt en de helm geschuurd.

Om de helm tot leven te brengen heb ik verf/lak gebruikt. Als finishing touch heb ik de helm een soort ''dirt-wash'' gegeven met zwarte verdunde verf en heb ik met behulp van heating tools in de helm beschadigingen toegebracht, zodat het net is alsof de helm gebruikt is.

Procesfoto's zijn hieronder te zien.

Door Bas Savelkouls, model via Thingiverse, 2019.


Domtorens

De bekendste toren van midden Nederland was de eerste toren waarmee ik begon voor de serie torens. De toren is meerdere keren veranderd qua model om tot het beste resultaat te komen.

De torens zijn te koop in 15cm en 25cm in de Baseline Studios Store.

Door Bas Savelkouls, 2019-2020


Detail

Voor dit model van Darth Vader, die ik van Thingiverse heb gedownload, ben ik vooral gaan letten op detail.

Met behulp van kleine penselen heb ik veel detail toegevoegd.

Door Bas Savelkouls, model via Thingiverse, 2019.